Malzemeler:
3 yufka (büyük boy tepsi için yuvarlar borcam için 2 adet yeterli)
1 kase yoğurt
1 yumurta
1 yumurta beyazı
yarım çay bardağı sıvı yağ
Sosu için:
2 domates
1 çay kaşığı acı biber salçası
2 kaşık zeytin yağı
Kekik
Tuz
Üzeri İçin:
3 adet sosis
2 çarliston biber
6 adet salam
1 adet domates
12-15 zeytin
3 kaşık mısır
100 gr kaşar peyniri
Yapılışı:
Tepsiye 1 adet yufkayı serin ve kenarlarından yufkaları sarkıtın. Yoğurt, yağ ve yumurtaları bir kapta çatal yardımıyla çırpın. Tepsiye serdiğiniz yufkanın üzere (mümkünse silikon fırça yardımı ile) yoğurtlu karışımı sürün. Diğer iki yufkayı küçük küçük kırarak tepsiye serpin (iki parmak kalınlığı yeterli olur). Burada dikkat edilmesi gereken tüm yüzey kaplandığı anda yoğurlu sosumuzu yufkaların üzerine eşitçe tekrar sürmek. Yufkaların yaklaşık üç kat oluşturması lazım. En sonunda kenarlardan sarkıttığımız yaprakları yufkaların üzerine kapatalım.
Domatesleri, yağı, salçayı (hafif acılık katması ve karışımı biraz katılaştırması için ekliyoruz) tuzu ve kekiği bir robotun içine atarak püre haline alana dek karıştıralım. İlk denememde sadece domates salçası biraz su ve yağ kullanmıştım fakat pizzada çok fazla salça tadı oldu. İkinci denememde ise itiraf ediyorum kattığım salçanın acı biber salçası olduğunu fark etmemiştim. yerken bu hafif acıda nerden geldi böyle derken durumu anladık :) Sosumuzu eşitçe en üstteki yufkanın üzerine yayıyoruz.
Gerisi zaten klasik. Biberler, domates, sosisler ve salamlar doğranarak hamurun üzerine serpilir. Zeytinlerin çekirdekleri çıkartılarak diğer malzemelerin üzerlerine dağıtılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirilir. Son olarak mısırlar ve rendelediğimiz kaşar peyniri eklenerek en fazla 5 dakika daha fırında bekletilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder