Ev arkadaşımın annesi Şerife Teyzemden öğrendiğim bir tarifi yaptım geçen gün.. İzmirden Bursaya bizi ziyarete geldiğinde koca bir borcam yapar giderdi. Bizde borcamı masanın ortasına koyar Müge bir başından ben öbür başından yer ortada buluşurduk. Bu defa misafirlerim için yaptığım tatlılın kocam tarafından bir kenarlardan tırtıklanmaması için bir kaç tanede tek porsiyonluk bardaklardan hazırladım.
Malzemeler:
300 gr kadayıf
1 su bardağı şeker
150 gr tereyağ
150 gr iri kırılmış ceviz
Muhallebi İçin:
1 kg süt
4 kaşık un
2 kaşık mısır nişastası
1 bardak şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
Yarım peket krema (100ml)
Yapılışı:
Kadayıfı kırarak çelik bir tencerede yağ ve şekerle beraber kavurun. Ben eskiden taze kadayıf kullanırdım ve kavurması çoook uzun sürerdi. Bu defa marketlerde satılan hazır kadayıflardan kullandım. Bir kısmı zaten kavrulmuş olduğu için tatlının bu zor kısmı çok kısa sürede bitmiş oldu. Kavurma kısmının sonlarına doğru cevizide ilave edin.
Muhallebeyi hazırlama için karema dışında tüm malzemeleri tencereye koyarak kaynayana kadar karıştırın. Kaynayıp koyulaşan muhallebiye kremayı ekleyerek soğuması için bir kenara koyun. 1 paket kremada kullanılabilir fakat ben daha hafif olması için yarım paket koyuyorum. Ve eğer damla sakızı seviyorsanız muhallebi içine ekleyebilirsiniz. Ben pek sevmem o yüzden koymadım.
Son olarak bir borcama kadayıfın bir kısmını tüm yüzeyi kaplayacak şekilde serpin. üzerine muhallebiyi dökün ve en üst kısmınada kalan kadayıfı yayın. Tatlıyı benim yaptığın gibi tek porsiyonluk olarakta hazırlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder