4 Aralık 2011 Pazar

Fırında Sebzeli Erişte



Malzemeler:
Yarım paket erişte
1-2 diş sarımsak
100 gr garnitür
Maydanoz
Dereotu
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Beşamel sos için:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
Tuz
Yapılışı:
Erişteleri bol suda haşlayın. Tereyağı bir tencerede eritin ve üzerine ununuzu ekleyin. Unu bir kaç dakika tencerede kavurudktan sonra sütü azar azar ekleyerek kaynayana kadar karıştırın. İçerisine bir tutam tuz atın. Sosunuz topak topak olduysa el blenderi ile sosunuzu pürüzsüz hale gelene karar karıştırabilirsiniz.Soğan sarmısak ve maydanozu kıyın ve tavada zeytin yağı ile soteleyin. Eriştenizi hazırladığınız tüm bu malzemeler ve kaşar peyniri ile karıştırarak bir fırın kabına alın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder