25 Kasım 2011 Cuma

Revani

Revani tatlısını biraz ağır bulurum. Misafirlere yapılıp hemen tüketilmezse iki kişilik bir aile için günlerce bitmeyen bir tatlı olabilir. Revaniyi kaymakla yada krema ile yemiştim fakat en iyisinin dondurma ile olduğunu fark ettim. Sizde benim gibi hafif tatlılardan hoşlanıyorsanız bir dilimin üzerine küçük bir top vanilyalı dondurma eklemeyi unutmayın.



Malzemeler
Kek için:
3 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak irmik
1 bardak yoğurt
1 bardak un
1 paket vanilya
Kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ


Şerbet için:
3 su bardağı su
3 su bardağı seker
Yarım limon suyu

Hazırlanışı:
Şerbeti kaynatın ve soğuması için bir kenara alın.
Yumurtalarla toz şekeri karıştırın. Yoğurt, yağ, irmik, un ve kabartma tozunu eklenerek karıştırın.
Dikdörtgen bir tepsiye karışımı dökerek 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sıcak kekin üzerine ılık şerbeti dökerek emmesi için bekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder