Malzemeler:
3 yumurtaYarım su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı haşhaş
1.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbet için
3,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
Biraz tuz
Yarım limon
-Yumurta, yağ ve şekeri çırpın
-Karışıma yoğurt, haşhaş ve irmiğide ekleyin
-Un vanilya ve kabartma tozunuda katın
-Dikdortgen bir tepsiye dökerek 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
-Şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alarak altını açın. Tuzu ve yarım limonu bir bütün halinde ekleyin.
-Karışım kaynadıktan sonra ocakta yarım saat daha ocakta tutun.
-Sıcak şurubu soğumuş tatlının üzerine eşit miktarda dağıtarak dökün.
-Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz. Yada dondurma ile servis edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder