Malzemeler:
Yarım bardak sıvı yağ
Yarım paket margarin
1 bardak yoğurt
1 yumurta 1 yumurta sarısı
Tuz
Kabartma tozu
Aldığınca un
İçi için:
4 Patates
Kırmızı biber, karabiber, kekik, nane
- Yumurtaları, yağı ve yogurdu bir kabin icinde karistirin.
- Unu, tuzu ve kabartma tozunu karisima ekleyin. Cok kati olmayan bir hamur elde edene kadar unu ilave edip yogurun.
- Patatesleri haşlayarak tüm baharatları ekleyin ve püre haline getirin
-Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alip içerisine patetes doldurun ve yarım ay şeklini vererek yağladığınız tepsiye dizin
- Üzerine yumurta sarisi sürüp çörek otu serpin ve daha onceden isittiginiz 170C firinda kizarana kadar pisirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder