8 Kasım 2011 Salı

Patatesli Poğaça

Bayram sabahı kayınvalidemlerde patatesli poğaça kokuları ile uyandık. Özel günlerde kahvaltı için hazırladığı bir tarif bu. Daha biz uyanmadan fırında pişmeye başladığı için hem sıcak hemde yumuşacık. Yanında çayla beraber peynirlerin papucunu dama attırıyır.




Malzemeler:
Yarım bardak sıvı yağ
Yarım paket margarin
1 bardak yoğurt
1 yumurta 1 yumurta sarısı
Tuz
Kabartma tozu
Aldığınca un


İçi için:
4 Patates
Kırmızı biber, karabiber, kekik, nane


- Yumurtaları, yağı ve yogurdu bir kabin icinde karistirin.
- Unu, tuzu ve kabartma tozunu karisima ekleyin. Cok kati olmayan bir hamur elde edene kadar unu ilave edip yogurun.

- Patatesleri haşlayarak tüm baharatları ekleyin ve püre haline getirin
-Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alip içerisine patetes doldurun ve yarım ay şeklini vererek yağladığınız tepsiye dizin
- Üzerine yumurta sarisi sürüp çörek otu serpin ve daha onceden isittiginiz 170C firinda kizarana kadar pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder