2 Kasım 2011 Çarşamba

Izgara Biftek

Ev ahalisinin içinde etçil olan bireyler varsa... Etsiz yemek yemem diyen mızıkçılar mevcutsa ve siz ne yaparsanız yapın onları memlun edemiyorsanız işte en kolayından bol proteyinli bir tarif.




Biftek denen bu güzel et parçası şu sıralar ülkemizdeki hayvan kıtlığı nedeniyce iyice cep yakmaya başladı. O nedenle herkese bir parça olacak şekilde kasaptan istediğiniz kadar almanızı tavsiye ederim. Nasıl olsa yanında bolca pilava kimse hayır demez :)


Malzemeler:

Birkaç parça biftek
Zeytin yağı
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Kırmızı pul biber


Etlerinizin üzerini bolca baharatlayın. Eliniz korkak alışmasın. biraz zeytin yağı ile ızgara tavasında her iki tarafını sürekli çevirerek çişirin. İki tarafınında ateşte eşit aralıklarla kalması önemli. Yoksa etinizin dışı sert kalırken içi pişmeyebilir. Yanına sebze garnitür hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder