31 Ekim 2011 Pazartesi

Tavuklu Krep

Tavuklu krebin olmazsa olmazı tabikide çiğ kremadır. Bu haftasonu eve çağırdığım arkadaşların için büyük heveslerle tavuklu krep yapmaya giriştim. Fakat unuttuğum bir şey olduki ısınan krema bekledikçe yapışkan bir hal alıyor ve tüm suyunu kaybediyor. Vereceğim bu tarifi mutlaka uygulayın ama sakın pişen tavuğunuzu bekletmeyin hemen sarın krebinize ve bir an önce mideye indirin.




Malzemeler:

600 gr tavuk göğsü
200 gr mantar
1 soğan
1 paket krema
Kaşar peyniri
Tuz
Pul biber
Krep için:
2 bardak süt
1 yumurta
2,5 bardak un
Tuz


Tavukları küp küp mantarları ise ince ince doğrayın. Soğanı halkalar halinde doğrayarak yağda kavurun. Kavrulan soğanların üzerine doğradığınız tavuk ve mantarları atın. İki malzemede bolca sularını salacak. Tencerenin altını kısarak sularını çekene kadar pişirmeye devam edin. En son kremayı ekleyerek ilk fokurduyu görene kadar ısıtın ve altını kapatın.
Tavuklarınız pişerken bir yandanda krem için hazırlanabilirsiniz. Yumurta, tuz ve sütü bir kapta çırpın. Üzarine azar azar unu ekleyin ve hızlıca karıştırın. Ocakta ısıttığınız tavaya bir kepçe krep hamurundan dökerek iki tarafınıda pişirin. Kreplerin içine pişirdiğiniz tavuktan dilediğiniz kadar koyarak üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edin ve kreplerinizi kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder