Pırasa yemeğine bayılırım. Pazar sabahı kahvaltısını böreksiz yapmayı ise hiç sevmeyiz. Bu hafta iki güzelliği bir araya getirerek pırasalı börek yaptım. Tabi sabah tembelliği sebebiyle kahvaltı vakti biraz gecikti. Ama beklemeye değdi doğrusu. Yapması çok çok kolay bir börek fakat ben yapmışten şöyle 60-70 tane yapayımda buzluğa atarım düşüncesiyle abarttım :)
Mazlemeler:
1 kg pırasa
3-4 adet havuç
300 gr lor peyniri
4 adet yufka
2 yumurta
1 yumurta sarısı
Çörek otu
2 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Pırasaları küçük küçük halka şeklinde doğrayın (uzun şeritler halinde keserseniz böreğin içerisinde yeterince eriyemeyebiliyor). Havuçları rendeleyin. Sıvı yağda pırasa ve havuçları tuz ekleyerek kavurun. Pırasalar yeterince kendilerini saldıktan sonra lor peynirini ekleyerek harcın her tarafına karıştırarak yayın. Yufkaları eşit üçgenler olacak şekilde 8 e bölün.
Yoğurt, yumurta ve yağı bir kapta karıştırın. Yufkaların üzerine yoğurtlu karışımı bol bol sürerek bir kaşık pırasa ile sigara böreği yapar gibi sarın.
Tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerini yumurta sarısı ile kaplayarak çörek otu serpin. 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Pişmeye yakın evin içi zaten börek kokularıyla kaplanacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder