29 Ekim 2011 Cumartesi

Evde Fajita

Dışarı çıkmanıza gerek yok. Evde fajita yapmak ve eşinizle güzel bir akşam yemeği yemek çok kolay.




Gerekli malzemeler
*500 gr tavuk göğüs eti ( kırmızı et tercih edenler daha eti kullanabilir)
*1 er adet Yeşil, kırmızı ve sarı biler
*2 Soğan
*Yağ
*Tuz, karabiber, kırmızı biber


Soğan ve biberlerimizi jülyen kesiyoruz. Döküm tavanız varsa ne âlâ yoksa teflon tavada kestiğimiz malzemeleri yağ ile soteliyoruz. bu işlemi çok uzun tutmamaya bakın yoksa sıra etlere geldiğinde tavada erir giderler. Etlerimizi kalem şeklinde doğruyoruz ince ince. Tavaya koyduğumuz etlerimizin baharatlandırarak her iki tarafınıda çevirerek kızartıyoruz.


Seviyorsanız sarmısakta kullanabilirsiniz kokusunu çok daha enfes hale getirir.


Benim özel olarak fajita için bir döküm tavam var. Hem sunum hemde lezzet için çok pratik ve hoş. Fakat et yemekleri dışında kullanını pek mümkün olmuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder