18 Aralık 2011 Pazar

Sebzeli Salata

Bu salatayı çok seviyorum çünkü kabak ve havucun bir arada olduğu tüm tariflere bayılıyorum. Bu iki sebze sanki birbirleri için yaratılmışlar. Makarnalara, tavuk yemeklerine ve salatalara çok yakışıyorlar.


Malzemeler:

4 Adet kabak
4 Adet iri havuç
Yarım demet dereotu
Kornişon turşu (6-7 tane)
2 Tane közlenmiş kırmızı biber
3 Kaşık mısır
3 Kaşık yoğurt
2 Kaşık mayonez
Zeytin yağı
Tuz

Yapılışı:

Kabak ve havuçları jülyen doğrayın. Aynı kalınlıkta olmalarına özen gösterin. Yoksa küçükler çok pişerken büyükleri çiğ kalabiliyor. Sebzeleri farklı tavalarda yağla soteleyin. İstediğiniz diriliğe kadar tavada tutmaya devam edin. Ben biraz diri seviyorum. Pişen sebzeleri küçük küçük doğranan turşuları dereotunu mısırı ve közlenmiş biberi ekleyerek karıştırın. Ben közlenmiş biberin bir tanesini üzerini süslemek için ayırmıştım. Son olarak yoğurt ve mayonezide katarak tamamlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder