Bu böreği ne zaman internetten aratsam hep benim kullandığımdan farklı bir üçlüyle karşılaşıyorum. Benim üçlüm ıspanak , havuç ve kıyma. Bu börek genelde pastıma ile yapılıyor sanırım. Hiç denemedim (zaten pastırmayı hiç sevmem)
Malzemeler:
500 gr kıyma
4 büyük havuç
500 gr ıspanak (pratik olması için hazır dondurulmuş ıspanak kullanabilirsiniz yarım paketi yeterli olur)
3 adet yufka
1 bardak süt
3 kaşık sıvı yağ
1 yumurta sarısı
Tuz
Yapılışı:
Kıymayı ve havucu ayrı tavalarda yağla beraber kavurun. Tuz eklemeyi unutmayın yoksa böreğiniz çok tatsız olur. Mikrarı size kalmış. İlk yufkayı serin ve üzerine hazırladığınız süt ve yağlı karışımdan yayın. Karışımın üzerine ilk kat için havucu serpin. Daha sonra ikinci kat için diğer yufkayı, sosu ve ıspanağı serin. Son olrak aynı işlemi üçüncü yufka sos ve kıyma içinde uygulayın. Tüm katlar bittikten sonra yufkanızı bir ucundan yuvarlayarak uzun rulo elde edin. Rulonun yukarda kalan yüzeyine yumurta sarısı sürün. Ben pratik olması açısından böreğimi tam bu aşamada eşit dilimlere bölerek fırına diziyorum. Piştikten sonra kesme işlemi daha zor ve bence şeklini bozuyor. 180 derecelik fırında 40-50 dakika kadar pişmesi gerekiyor. Dilimleyerek koyduğunuz için zaten fırınınızın içerisinde olan herşeyi görebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder