18 Aralık 2011 Pazar

Patatesli Börek

Eğer buzdolabınızın derin dondurucu bölümü varsa mutlaka sizde benim gibi yapın ve acil durumlar için buzluğunuzda mutlaka bu böreklerden bulundurun. Genelde ertesi güne kalmaması için artan kıymalı patates yemeğinden yada patates püresinden yaparım ama bu defa özellikle patatesleri haşladım ve buzdolabımı tam 40 adet sigara böreği ile doldurdum. Bu seferde özellikle hazırladığım harcım arttı ve bende onu bir deneme için sakladım(patates pane) . Bundan daha sonra bahsedeceğim çünkü henüz yapma fırsatım olmadı.


Malzemeler: (40 Adet için)

1 kg patates
100 gr garnitür
1 kutu mısır
1 kaşık acı biber salçası (hafif bir tat katması için)
5 adet yufka
1 bardak süt
Yarım çay bardağı yağ
2 yumurta sarısı
Çörekotu
Tuz
Karabiber

Yapılışı:

Patatesleri haşlayın. Tahta bir kepçe ile ezerek içine tüm malzemeleri katarak karıştırın. Yufkaları sekiz eşit üçgen parçasına bölün. her parçaya süt, yağ kasışımında yayın ve iki kaşık patates püresi koyarak sarın. Süt ve yağınız sizi yarı yolda bırakırsa biraz daha almak zorunda kalabilirsiniz. Çünkü her dilime eşit miktarda ayırmak bazen zor oluyor. Böreklerinizin üzerisine yumurta sarısı sürerek çörek otu serpin ve 180 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Tabi bu arada fırını sıksık kontrol etmeyi unutmayın çünkü böreklerin üzeri bir anda kızarabiliyor. (Başıma geldi ordan biliyorum)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder