10 Aralık 2011 Cumartesi

Fırında Arpa Şehriyeli Yahni



Malzemeler:
250 gr kuşbaşı doğranmış et
400 gr arpa şehriye
100 gr sana yağ
2 domates
2 yeşil biber
1 soğan
Kırmızı biber
Tuz
Karabiber


Yapılışı:
Biber ve soğanı yağda kavurun. Üzerine eti koyarak kavurmaya devam edin. Etler bir kaç dakika piştikten sonra domatesleri ekleyin. Ben etin piştiğinden iyice emin olmak için mutlaka düdüklü tencerede 10 dakika kadar tutarım. Düdüklü tencereniz yoksa biraz su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve 10 ila 15 dakika kadar pişirin. Pişen etlerin üzerine 5 su bardağı su ekleyin ve kaynayana kadar tencerenin altını kapatmayın. Fırın tepsisine arpa şehriyeleri pişirmeden çiğden koyun. Üzerine kazırladığınız sulu et karışımını eşit şekilde yavaşça şehriyelerin üzerine sökün. Önceden ısıttığınız 200 derecedeki fırınınızda 35 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder