Herkesin kendine özgü bir pilav yapışı var sanırım. Ben yıllaca tavsiyelere uyarak pirinci bir süre suda beklettim sonra üzeri bir parmak geçene kadar sıcak su koyarak pişirdim. Yaptığım pilav ya çok lapa oldu yada pişmedi. Üniversite birinci sınıftan son sınıfa kadar pilavı evde benden başka kim varsa o yaptı. Aradan geçen dört yıl sonunda bu işte bir yanlışlık olduğunu anlayarak farklı yöntemlere yöneldim :) Artık pirinci ıslatmadan renkleri beyaz akına dönene kadar yağda kavuruyorum ve 1 e 1,5 oranında su koyarak pişiriyorum. Sanırım bende göz kararı oranı pilav için hiç ama hiç oluşamayacak. Yanında ölçülü bir kap olmadan elime pirinci tutuşturursanız hemen o mutfaktan uzaklaşırım.
Bu tarif favori pilavlarımdan biridir. Genelde et yemeklerinin yanına yaparım bakliyat ya da sebzelerin yanında pilavın sade olmasını daha çok tercih ediyorum çünkü.
Malzemeler:
2 bardak pirinç
3 bardak su (tabi bende göz kararı var diyorsanız bu ölçüye ihtiyacınız yok)
2 yemek kaşığı mısır
1 adet kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
Siz pilavı sdilediğiniz gibi yapın. Ben yağda kavurarak ölçüdeki suyu koyacağım. Biberleri küçük kipler halinde doğrayın. Suyu kaynattınkan sonra kevurduğunuz pirinçlere ekyeyin. Biberi, mısırı ve baharatları katarak bir tur karıştırın ve kapağını kapatarak suyunuçekinceye kadar bekleyin. Konserve mısır ve biberlerin içerisindeki su onlar için yaterli bu nedenle su oranını ekstra arttırmak zorunda değilsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder