1 Ocak 2012 Pazar

Fırında Mantarlı Tavuk

Fırında tavuk yemeklerini çok seviyorum çünkü herşeyi kat sür fırına pişsin sen kendi işine bak. Mutfakta hafif bir tavuk kosusu duyulmaya başladımı anlaki 10 dakka sonra yemeğimiz hazır. Bu seferki tarifi bir televizyon programında görmüştüm.

Malzemeler:

3 adet tavuk göğsü
1 paket mantar
1 paket çiğ krema
100 gr kaşar
Tuz
Karabiber

Yapılışı:

Bir göğüsten 3 adet fileto kesin. Kalın olduğunu düşünürseniz bir kavanoz ile üzerinden sertçe bastıtatak gezin. Filetoları önlü arkalı tuzlayarak yağlı kağıt koyduğunuz bir fırın tepsisine yayın. Mantarları dilimleyerek bir tavada sularını salıp çekene kadar pişirin. Bu esnada benim elimde fazla bir adet havuç vardı bende julyen kesip biraz yağ ekleyerek mantarların içine attım ama siz katmayabilirsiniz. Pişen mantatrları tavuklaırn üzerine eşit şekilde paylaştırın. Eve kalabalık bir misafir grubu geliyorsa kesin içlerindne biri mantarı sevmiyordur. Bu sebepten bir tanesinin üzerini boş geçmenizi öneririm.Mantarların üzerine krema poşetini boşaltın ve biraz daha tuz ve karabiber ekleyin. 200 derecelik fırına sürün. Yaklaşık 35-40 dakikaya kadar pişmesi gerekir. Son olarak rendelediğiniz kaşarları yayarak 5 dakika daha fırında üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder