1 Ocak 2012 Pazar

Havuçlu Salata

Bu salatayı çok seviyorum fakat henüz elektrikli bir rendem olmadığı için yapmak bana çok zor geliyor. Bir kilo havucu rendelemek bence evin erkeğinin görevi olmalı. Rendeyi yapan biri olduktan sonra her gün hazırlayabilirim.

Malzemeler:

1 kilo havuç
1 kaşık mayonez
3 kaşık yoğurt
Tuz
3 kaşık sıvı yağ

Yapılışı:

Havuçların kabuklarını soyarak rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Yada bu konuda eşinizi ikna etmenizi öneririm. Tavada sıvı yağı ısıtarak üzerine havuçları ve tuzu dökün. Ara ara karıştırarak yumuşayana kadar kavurun. Karıştırmayı unutmayınki yarısı sert yarısı çok yumuşak kalmasın. Havuçlar yeterince öldükten sonra üzerine yoğurrt ve mayonezi ekleyerek eşit şekilde yayılmasını sağlayana kadar kaşık yardımıyla karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder