Son zamanlarda en çok yaptığım zeytinyağlı yemek şu sıralar portakallı kereviz. Çabucak piştiği için vakittende tasarruf etmemi sağlıyor. Aynı zamanda sağlıklı.
Malzemeler:
1 kereviz
1 havuç
1 soğan
1 portakal
Yarım limon
2 kesme şeker
Tuz
Yapılışı:
Kerevizlerin dış kabuğunu buçak yardımıyla kesiyoruz. Yuvarlak bir top elde ettikten sonra kerevizimizi iki parçaya ayırıyoruz. Her parçadan yarım daire oluşturacak şekilde dilimliyoruz. Dilimlere ayırdığımız kerevizi kararmaması için limonlıu suda bekletebiliriz. Soğanı ve havucu doğruyoruz. Ben soğanın yemeğin içerisinde diri gözükmesi için yarım halka şeklinde kesiyorum. Portakalımızında suyunu sıktıktan sonra tencereye yağımızı alarak havuç ve soğanlarımızı kavuruyoruz. Kavrulan sebzeler üzerine kerevizlerimi koyuyoruz. Üzerine sıktığımız portakal suyunu iki adet kesme şekeri biraz tuz ve yarım limon suyunu ekliyoruz. Üzerine yaklaşık bir bardak su koyabilirsiniz. Yanlız kereviz çabuk piştiği için kontrol etmek gerekebilir en fazla 20 dakika sürüyor. Piştiğini hissettiğiniz anda kerevizin saplarını doğrayarak yemeğin üzerine atabilirsiniz. Bir kaç dakika içerisinde yapraklarıda ölür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder