16 Ağustos 2012 Perşembe

Galeta Unlu Tavuk ve Fırında Patates


Malzemeler kişi sayısına göre arttırılıp azaltılabilir o yüzden adet yazmıyorum

Malzemeler:
Tavuk baget yada İncik ( ben incik kullandım)
Patates
Sıvı yağ
Galeta unu
Tuz
Karabiber
Kekik
Kırmızıbiber

Yapılışı:
Tavukların ve patateslerin üzerine tüm baharatları döküyoruz. Özellikle patateslerin üzerine biraz bonkör davranabiliriniz. Baharatların üzerine zeytin yağı gezdirin. Tavukların her yanına yağ sürülmesi için fırça kullanılabilir. Son olarak tavuklar bir tabağa dökülen galeta ununa bulanarak hertarafı kaplanır. Yağlanmış bir fırın tepsisine konularak 180 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder